Škubánky s mákem
Ingredience
- 1 kg bio brambor
- 300 g bio hrubé mouky
- bio máslo
- bio mletý mák
- bio moučkový cukr
Brambory oloupejte, rozkrájejte a uvařte ve vroucí vodě doměkka. Přibližně 100 mililitrů vody v hrnci s uvařenými bramborami ponechte, posypte moukou a zakryjte pokličkou. Nechte čtvrt hodiny dojít na slabším plamenu. Poté brambory v hrnci rozšťouchejte a s moukou vytvořte hladké těsto. Poté je ještě propracujte vařečkou. Až se škubánky přestanou lepit na vařečku, na pánvi si rozpusťte máslo. Lžící namočenou do másla pak z těsta tvarujte škubánky. Ty posypte moučkovým cukrem, mákem, přelijte máslem a podávejte.
Tip na závěr:
Pro skvělé biopotraviny se vydejte třeba na Farmu Košík, kterou najdete ve Středočeském kraji. Kromě toho, že zde nakoupíte ty nejkvalitnější produkty se můžete také rovnou ubytovat v místním penzionu a zažít s celou rodinou agroturistiku v celé své kráse! Více informací na farmakosik.cz.