Vepřová plec na švestkách

Ingredience
- 600 g bio vepřové plece
- 300 g bio švestek
- 2 lžíce bio oleje
- špetka bio skořice
- špetka bio badyánu
- menší bio cibule
- sůl, bio pepř
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Maso důkladně očistěte, nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi obojí krátce zprudka opečte, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do připraveného pekáčku vložte maso i cibuli a kolem něj vyskládejte omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Poprašte skořicí a badyánem. Pečte v troubě dozlatova, podle potřeby můžete podlít vodou. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s opečenou bagetkou.
Tip na závěr:
Hledáte ještě více inspirativních tipů k vaření? Pak pro vás máme skvělou zprávu! Na stránkách myjsmebio.cz najdete až 50 originálních receptů z hovězího masa, které vznikly ve spolupráci s kuchařem Hugo Hromasem. Konečně se tak přesvědčíte o tom, že není třeba vysokých škol na to, abyste si třeba i z těch méně tradičních vykouzlili v pohodlí domova doslova mistrovské dílo!