Etiopská kuřecí pánev „Doro Wot“

Etiopská kuřecí pánev „Doro Wot“

Ingredience

  • 750 g kuřecích stehen
  • 2 ks cibule
  • česnek
  • 4 lžíce oleje
  • 60 g rajčatového protlaku
  • 3 ks rajčat
  • Habešino berberské koření bio
  • Rozmarýn
  • Ayurvédská kouzelná sůl


    P
    OSTUP
    Kuřecí stehýnka rozdělte v kloubu ostrým nožem, osolte je jemnou ayurvédskou kouzelnou solí, okořeňte rozmarýnem a nechte uležet.

    Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a opražte na horkém oleji, přidejte rajský protlak a Habešino berberské koření a krátce orestujte. Nakonec zalijte 1 ½ l vody.

    Přidejte kousky kuřete, přikryjte a vařte při střední teplotě asi 50 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu vaření můžete případně přidat trochu vody. Krátce před koncem vaření nakrájejte rajčata na kostky o velikosti cca 2 cm, přidejte je ke směsi a krátce povařte.

     

     

     

     

     

    zdroj: https://www.sonnentor.com/cs-cz/recepty-a-tipy/recepty/etiopska-kureci-panev-doro-wot