Cizrnové placky
Ingredience
- České Ghičko bio dle potřeby na potření placiček či jiného tuku
- 192g brokolice bez košťálu
- 75g pórku
- 150g očištěné, vydlabané cukety
- 100g cizrny Bonduelle
- 50g Teff mouky Adveni
- himalájská sůl dle chuti
- 1 velký stroužek česneku
- majoránka dle chuti
Příprava
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, pórek očistíme a pokrájíme, brokolici s pórkem uvaříme v páře.
Mezitím si očistíme a vydlabeme cuketu, kterou nastrouháme najemno, rozmixujeme si tyčovým mixérem cizrnu společně s uvařenou brokolicí a pórkem, vše spojíme v míse dohromady, přidáme prolisovaný stroužek česneku, sůl, majoránku a teff mouku, důkladně promícháme.
Z připravené směsi vytvarujeme pomocí rukou placičky, neděste se mokré konzistence, já si je přehazuji z ruky do ruky, vytvarované placičky klademe na plech s pečícím papírem, který jsme si potřeli rozpuštěným Ghíčkem, placičky jsem lehce pokapala Ghíčkem i na povrchu.
Připravené placičky vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C dozlatova, přibližně 30 minut. Můžeme si připravit k placičkám dip http://navlnechuti.cz/vegan-zalivka-dresink-ci-dip/
Stejně tak lze připravit dip z kešu ořechů – kešu ořechy namočíme do rostlinného mléka na 6-8 hodin, rozmixujeme a přidáme oblíbené bylinky, citron, sůl, pepř.
zdroj: ceskeghicko.cz