Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka

Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka

Ingredience na 40 kusů sádlových knoflíků s pistáciemi:

Těsto:

  • 230 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g kvalitního sádla
  • 30 g pistáciové mouky 
  • 20 g pistáciové pasty 
  • 1 g mletého kardamomu
  • 1 g soli

Náplň:

  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g pistáciové pasty 

Na dokončení:

  • 50 g pistácií

 

Postup

Do mísy navážíme všechny ingredience včetně sádla a pistáciové pasty a rychle a krátce zamícháme do těsta. Ihned tvarujeme kuličky o velikosti 10 g a odkládáme je na plech s papírem na pečení dále od sebe. Pomocí obráceného konce vařečky nebo menší skleničky do nich uděláme důlek, poté vložíme do vyhřáté trouby na 160° program horkovzduch a pečeme asi 15 až 20 minut do velmi světle zlatavé barvy, do křehka. Po vyjmutí necháme vychladnout.

Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu a poté vymícháme dohladka společně s pistáciovou pastou. Malou kávovou lžičkou či zdobícím sáčkem bez trubičky nanášíme porci této pistáciové směsi na povrch vychladnutých knoflíků. Ještě před zatuhnutím je dozdobíme nahrubo sekanými pistáciemi.

 

 

 

 

Ingredience: