Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka
Ingredience na 40 kusů sádlových knoflíků s pistáciemi:
Těsto:
- 230 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 150 g cukru krupice
- 150 g kvalitního sádla
- 30 g pistáciové mouky
- 20 g pistáciové pasty
- 1 g mletého kardamomu
- 1 g soli
Náplň:
- 100 g bílé čokolády
- 100 g pistáciové pasty
Na dokončení:
- 50 g pistácií
Postup
Do mísy navážíme všechny ingredience včetně sádla a pistáciové pasty a rychle a krátce zamícháme do těsta. Ihned tvarujeme kuličky o velikosti 10 g a odkládáme je na plech s papírem na pečení dále od sebe. Pomocí obráceného konce vařečky nebo menší skleničky do nich uděláme důlek, poté vložíme do vyhřáté trouby na 160° program horkovzduch a pečeme asi 15 až 20 minut do velmi světle zlatavé barvy, do křehka. Po vyjmutí necháme vychladnout.
Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu a poté vymícháme dohladka společně s pistáciovou pastou. Malou kávovou lžičkou či zdobícím sáčkem bez trubičky nanášíme porci této pistáciové směsi na povrch vychladnutých knoflíků. Ještě před zatuhnutím je dozdobíme nahrubo sekanými pistáciemi.
Ingredience: