Veganská polévka plná vitamínů
Budeme potřebovat:
- 0,5 kg mrkve
- 0,5 l neslazeného kokosového mléka
- 1 stonek citronové trávy
- 1 šalotku
- 1 lžičku thajské red chilli pasty
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky žlutého kari
- 1 lžičku kurkumy
- 1 stroužek česneku
- zeleninový vývar podle chuti
- na ozdobu: dýňová semínka
Postup přípravy
- Nejprve si nastavte Lauben sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte na 88 °C a délku vaření na 1:45 hod.
- Nakrájejte šalotku a česnek spolu s mrkví a stonek citronové trávy na zhruba 7,5 cm kusy.
- Takto připravené suroviny spolu s veškerým kořením vložte do sáčku – můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu.
- Naplněný sáček vložte napůl otevřený do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. Jakmile bude vše zcela ponořené a vzduch ze sáčku pryč, uzavřete ho zcela.
- Po uplynutí nastavené doby vás vařič upozorní a následně se vypne. Vyjměte vše ze sáčku a kousky citronové trávy vyhoďte. Vše ostatní vložte do mixéru(pozor, pokud se nejedná o speciální mixér na horké potraviny, je třeba vše nechat nejprve lehce zchladnout) a umixujte do hladka. Podle chuti a preferované konzistence můžete navíc přidat kokosové mléko či zeleninový vývar.
- Na ozdobu použijte dýňová semínka, která stačí opražit na suché pánvi.
Recept vznikl za přispění food blogerky Markéty Chovancové a my přejeme dobrou chuť!
Tip na závěr:
Často připravujete různé krémy, pyré či omáčky? Vyzkoušejte náš robustní výkonný tyčový mixér Lauben Stick Blender 800 AT. Pyšní se silným motorem o výkonu 800 W, takže si poradí i s ledem do koktejlů. Součástí mixéru jsou dvě mixovací nádoby s protiskluzovým dnem, sekací nádoba a několik nástavců, včetně šlehací metly nebo speciálního nástavce na přípravu dokonalé bramborové kaše.