Veganská polévka plná vitamínů

Veganská polévka plná vitamínů

Budeme potřebovat:

  • 0,5 kg mrkve
  • 0,5 l neslazeného kokosového mléka
  • 1 stonek citronové trávy
  • 1 šalotku
  • 1 lžičku thajské red chilli pasty
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky žlutého kari
  • 1 lžičku kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • zeleninový vývar podle chuti
  • na ozdobu: dýňová semínka

Postup přípravy

  1. Nejprve si nastavte Lauben sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte na 88 °C a délku vaření na 1:45 hod.
  1. Nakrájejte šalotku a česnek spolu s mrkví a stonek citronové trávy na zhruba 7,5 cm kusy.
  1. Takto připravené suroviny spolu s veškerým kořením vložte do sáčku – můžete použít buď zip lock sáček, nebo vakuovačku v případě, že chcete hotové jídlo uchovat delší dobu.
  1. Naplněný sáček vložte napůl otevřený do vodní lázně tak, aby voda vytlačila vzduch. Jakmile bude vše zcela ponořené a vzduch ze sáčku pryč, uzavřete ho zcela.
  1. Po uplynutí nastavené doby vás vařič upozorní a následně se vypne. Vyjměte vše ze sáčku a kousky citronové trávy vyhoďte. Vše ostatní vložte do mixéru(pozor, pokud se nejedná o speciální mixér na horké potraviny, je třeba vše nechat nejprve lehce zchladnout) a umixujte do hladka. Podle chuti a preferované konzistence můžete navíc přidat kokosové mléko či zeleninový vývar.
  1. Na ozdobu použijte dýňová semínka, která stačí opražit na suché pánvi.

Recept vznikl za přispění food blogerky Markéty Chovancové a my přejeme dobrou chuť!

Tip na závěr:
Často připravujete různé krémy, pyré či omáčky? Vyzkoušejte náš robustní výkonný tyčový mixér Lauben Stick Blender 800 AT. Pyšní se silným motorem o výkonu 800 W, takže si poradí i s ledem do koktejlů. Součástí mixéru jsou dvě mixovací nádoby s protiskluzovým dnem, sekací nádoba a několik nástavců, včetně šlehací metly nebo speciálního nástavce na přípravu dokonalé bramborové kaše.