Kuřecí satay

Kuřecí satay

INGREDIENCE

Kuřecí vykostěná stehna – vrchní část 600 g

Marináda:
Gorilovací koření na steak Vitana
Šalotka 1
Stroužky česneku 4
Sójová omáčka bez lepku Vitana 3 lžíce
Rýžové víno 3 lžíce
Hnědéhý cukr 2 lžíce
Limetková šťáva 1 lžíce
Arašídový olej 1 lžíce
Bambusové grilovací jehly
Arašídová omáčka: Arašídový olej 1 lžíce
Kokosové mléko 400 ml
Hrnek nesolených arašídů 1
Čína - bez soli Vitana
Sójová omáčka sladká Vitana
Sezamový olej 1
lžička Hnědý cukr 1
lžíce Citronová šťáva 1
lžíce Olej 2 lžíce

 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Suroviny na marinádu rozmixujeme do hladké pasty. Kuřecí stehna nakrájíme na silnější proužky. Ty napichujeme a současně omotáváme okolo grilovacích jehel tak, aby vznikly malé závitky. Špízy potřeme olejem a vložíme do menšího pekáčku. Přelijeme marinádou a necháme několik hodin marinovat. Odleželé špízy otřeme od marinády a grilujeme za občasného otáčení a potírání olejem dozlatova. Suroviny na omáčku rozmixujeme a vzniklou pastu zahřejeme – nevaříme!

 

www.vitana.cz 

 

Ingredience: