Bavorské Kissinger s vlašským ořechem
Doba přípravy: 6 hodin
Ingredience:
100 g másla
1 vejce
5 g skořice
150 g cukr moučka
150 g vlašské ořechy
300 g hladké mouky
6 g prášku do pečiva
Na polevu:
200 g vlašských ořechů
200 g ostřejší marmelády nebo podle vlastní chutě
150 g čokolády
50 g Čerstvé smetany z Valašska ke šlehání
Postup:
V míse zpracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem, nakrájené máslo, vejce, skořici, cukr a mleté ořechy na pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a vytvoříme tvary kolečka nebo čtverce o průměru asi 3-3,5 cm a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů dozlatova, trvá to asi 10-12 minut. Upečené cukroví stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Cukroví spojujeme marmeládou a potom potíráme čokoládou.
Ve vodní lázni rozpustíme v misce čokoládovou polevu nebo čokoládu na vaření se 2 lžícemi tuku. Slepené cukroví po okrajích namáčíme do polevy, obalujeme v mletých ořeších a necháme na mřížce ztuhnout. Potom na střed každého kusu kápneme trochu polevy a přilepíme půlku vlašského ořechu.
Ingredience:
čokoláda máslo mouka hladká ořechy vlašské smetana ke šlehání vejce