Masopustní skořicové koblížky ze špaldy
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky Babiččina volba
- 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 7 lžic cukru
- 2 žloutky
- 8 lžic tuku (2 lžíce sádla, 2 oleje, 2 másla)
- 1 sušené droždí
- Špetka soli
- 250 ml vlažného mléka
- 1 lžička citronové kůry
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- Na obalení cukr se skořicí
- Olej na smažení
Postup
Smíchejte mouku, cukr, droždí, špetku soli, citronovou kůru, vanilkový cukr. V druhé míse smíchejte vlažné mléko, žloutky, tuk a rum. Spojte obsah obou misek dohromady a vypracujte hladké těsto. Těsto přikryjte a nechte kynout v teple cca 1 hodinu. Po vykynutí z těsta tvořte uzlíky, ty nechte ještě asi 10 minut kynout. Smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené uzlíčky obalte ve skořicovém cukru.