Masopustní skořicové koblížky ze špaldy

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 7 lžic cukru
  • 2 žloutky
  • 8 lžic tuku (2 lžíce sádla, 2 oleje, 2 másla)
  • 1 sušené droždí
  • Špetka soli
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu
  • Na obalení cukr se skořicí
  • Olej na smažení

Postup

Smíchejte mouku, cukr, droždí, špetku soli, citronovou kůru, vanilkový cukr. V druhé míse smíchejte vlažné mléko, žloutky, tuk a rum. Spojte obsah obou misek dohromady a vypracujte hladké těsto. Těsto přikryjte a nechte kynout v teple cca 1 hodinu. Po vykynutí z těsta tvořte uzlíky, ty nechte ještě asi 10 minut kynout. Smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené uzlíčky obalte ve skořicovém cukru.