Jarní závitky plněné krevetami, mangem a okurkou s pikantní omáčkou

Jarní závitky plněné krevetami, mangem a okurkou s pikantní omáčkou

8 ks rýžového papíru                                                   Na omáčku:
100 g rýžové nudle vlasové                                        0,1l rybí omáčky
12ks krevety bez hlavy                                                0,3l vody
1 ks mango                                                                    0,05l Kikoman
1 ks okurka salátová                                                     0,1l ocet rýžový
8 ks lístků perily                                                             2 stroužky česneku
1ks mrkev                                                                        chilli dle chuti
1 PL sezamová semínka                                               3 PL cukru
1ks ledový salát                                                              3 PL šťávy z limety
1 svazek koriandr
2 PL oleje
2 stroužky česneku
2 PL sójové omáčky Kikoman

 

POSTUP

Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, krevety opečte na oleji přidejte trochu česneku a sójové omáčky Kikoman a nechte vychladnout. Mango, okurky, karotku, ledový salát a perilu nakrájejte na tenké nudličky. Suroviny na omáčku zavařte v rendlíku a nechte vychladnout. Závitky motáme do rýžového papíru, který krátce před zamotáním ponoříme do vlažné vody, suroviny dle libosti naskládáme na bližší kraj. Až závitek zamotáme, servírujeme s omáčkou a zasypané sezamovým semínkem a dozdobíme lístky perily.

 

Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: S pikantní asijskou kuchyní, rybou a výrazným ovocem jako je například mango doporučuji párovat Víno Mikulov Sommelier Club Tramín červený, ročník 2022, pozdní sběr. Tvoří ideální kombinaci i díky vyšší citrónové barvě se zlatavou jiskrou či vůní, kde převládají tóny liči a hebký nádech lístků čajové růže.