Jarní závitky plněné krevetami, mangem a okurkou s pikantní omáčkou
8 ks rýžového papíru Na omáčku:
100 g rýžové nudle vlasové 0,1l rybí omáčky
12ks krevety bez hlavy 0,3l vody
1 ks mango 0,05l Kikoman
1 ks okurka salátová 0,1l ocet rýžový
8 ks lístků perily 2 stroužky česneku
1ks mrkev chilli dle chuti
1 PL sezamová semínka 3 PL cukru
1ks ledový salát 3 PL šťávy z limety
1 svazek koriandr
2 PL oleje
2 stroužky česneku
2 PL sójové omáčky Kikoman
POSTUP
Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu, krevety opečte na oleji přidejte trochu česneku a sójové omáčky Kikoman a nechte vychladnout. Mango, okurky, karotku, ledový salát a perilu nakrájejte na tenké nudličky. Suroviny na omáčku zavařte v rendlíku a nechte vychladnout. Závitky motáme do rýžového papíru, který krátce před zamotáním ponoříme do vlažné vody, suroviny dle libosti naskládáme na bližší kraj. Až závitek zamotáme, servírujeme s omáčkou a zasypané sezamovým semínkem a dozdobíme lístky perily.
Tip sommelierky Denisy Kolaříkové: „S pikantní asijskou kuchyní, rybou a výrazným ovocem jako je například mango doporučuji párovat Víno Mikulov Sommelier Club Tramín červený, ročník 2022, pozdní sběr. Tvoří ideální kombinaci i díky vyšší citrónové barvě se zlatavou jiskrou či vůní, kde převládají tóny liči a hebký nádech lístků čajové růže.“ |