Litý koláč s lesním ovocem
Ingredience
- 150 g jogurtu
- 3 velká vejce
- 120 g hladké bio mouky Babiččina volba
- 5 g prášku do pečiva
- 120 g rozpuštěného másla
- 100 g třtinového cukru
Na dokončení
- 250 g mraženého ovoce
Postup
Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny – trvá to cca 7–10 minut. Postupně vmíchávejte rozpuštěné máslo a jogurt. Stranou smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujte do těsta, až bude hladké.
Těsto nechte pár minut odpočinout. Vymažte formu o průměru cca 25 cm máslem a vysypte hrubou moukou, případně krupicí. Těsto stáhněte stěrkou do formy. Rovnoměrně posypte mraženým ovocem – předem jej nerozmrazujte. Ovoce jemně vmáčkněte do těsta.
Pečte při 180 stupních 35–45 minut ve vyhřáté troubě.