Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou

Blanšírovaný chřest s parmezánovou krustou

Ingredience

na 2 porce:

  • 1 svazek čerstvého zeleného chřestu
  • 2 lžíce mouky Babiččina volba Univerzální / polohrubé mouky
  • 2 lžíce panko strouhanky
  • 25 g parmezánu
  • 1 lžíce mandlové mouky
  • sůl a pepř
  • citronová kůra z půlky citronu
  • čerstvé bylinky
  • 1 lžíce másla
  • 2 zastřená vejce

 

Postup

Připravte si mísu s vodou a ledem. Chřest připravte odkrojením tvrdé spodní části a také zkontrolujte kvalitu, aby nebyl příliš zavadlý. Ve stolním mixéru připravte základ na krustu – mouku, mleté mandle, strouhanku, citronovou kůru a část bylinek rozmixujte.

V horké osolené vodě blanšírujte očištěný zelený chřest. Po 3 minutách varu vložte do ledové vody. A po chvíli vyndejte na utěrku. Ledová voda zastaví měknutí zeleniny a udrží krásně zelenou barvu.

Směs na krustu orestujte na pánvi na troše másla do křupava. Na konec do směsi vmíchejte parmezán, ale už teplotně neupravujte, sýr se propojí se strouhankou. Servírujte chřest posypaný krustou se zastřeným vejcem a bylinkami.