Jahodové knedlíky
Ingredience
- 130 g hrubé mouky Babiččina volba – mouky použijte tolik, aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo
- 250 g měkkého tvarohu – polotučného v alobalu (když použijete ve vaničce, musíte dát více mouky)
- 1 žloutek
- špetka soli
- čerstvé jahody
Na posyp:
- rozehřáté máslo
- moučkový cukr
- nastrouhaný tvrdý tvaroh
- lesní jahody
Postup
Z hrubé mouky, tvarohu, vejce a špetky soli vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte chvilku odpočinout. Nesmí se vám ale lepit na prsty.
Kousek těsta uštípněte, vytvarujte z něj placičku, zabalte do ní jahodu a uválejte z toho knedlíček. Z tohoto množství těsta vytvoříte asi 15 knedlíčků.
Nakonec knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 12 minut.
Ingredience:
cukr moučka jahody máslo mouka hrubá tvaroh ve vaničce vejce