Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Ingredience

  • 130 g hrubé mouky Babiččina volba – mouky použijte tolik, aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo
  • 250 g měkkého tvarohu – polotučného v alobalu (když použijete ve vaničce, musíte dát více mouky)
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • čerstvé jahody

 

Na posyp:

  • rozehřáté máslo
  • moučkový cukr
  • nastrouhaný tvrdý tvaroh
  • lesní jahody


Postup

Z hrubé mouky, tvarohu, vejce a špetky soli vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte chvilku odpočinout. Nesmí se vám ale lepit na prsty.

Kousek těsta uštípněte, vytvarujte z něj placičku, zabalte do ní jahodu a uválejte z toho knedlíček. Z tohoto množství těsta vytvoříte asi 15 knedlíčků.

Nakonec knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 12 minut.