Steak z nízkého roštěnce marinovaný v BBQ balzamikovém krému
Co budete potřebovat:
-4 steaky z nízkého roštěnce
-4 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-3 lžíce olivového oleje
-8 plátků slaniny
-200 g gorgonzoly
-3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-2 lžíce nasekaných bylinek (tymián a rozmarýn)
-400 g směsi různých druhů salátu
Z BBQ balzamikového krému a olivového oleje vymícháme marinádu. Steaky osolíme, opepříme, obalíme nasekanými bylinkami a vložíme do připravené marinády. Necháme marinovat alespoň hodinu. Pečeme na rozpáleném grilu z obou stran asi 10-15 minut. Slaninu na grilu opečeme dokřupava. Listy salátu vložíme do mísy, dochutíme chili balzamikovým krémem, dvěma lžícemi olivového oleje a solí, přidáme na menší kousky rozmačkanou gorgonzolu. Podáváme s masem a opečenou slaninou.
Ingredience: