Rychlý moučník s jablky
Rychlý a nápaditý. Takový je moučník z jablek a alkoholického cideru. Má výraznější chuť, kterou si zamilujete. Je jemný, ale zároveň má ten správný říz.
Ingredience:
Trocha cideru od F.H. Prager - Alko “11ka”,
200 g polohrubé mouky,
150 g cukru,
2 vejce,
4 lžičky prášku do pečiva,
2 jablka, 4 lžíce slunečnicového oleje,
skořice,
máslo,
cukr moučka.
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a přidejte olej. Do směsi přilijte trochu jablečného cideru (cca 2 až 3 polévkové lžíce) a zamíchejte s moukou a práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané formy o průměru asi 22 cm a naskládejte na něj jablka nakrájená na plátky. Posypte skořicí a kostičkami másla. Pečte na 180 °C zhruba 45 minut a na závěr posypte moučkovým cukrem.
Ingredience: