Candát v mandlích s bramborovým salátem

Candát v mandlích s bramborovým salátem

Ingredience:

Na kousky nakrájené filety candáta                      sůl
mouka                                                                        strouhanka
3-4 vejce                                                                     blanšírované mandle
Víno, se kterým budeme snoubit                           olej na smažení
příloha: lehký bramborový salát

 

POSTUP 

Mandle pokrájíme na různou hrubost – od mandlové mouky až po větší křupavé kousky. Nasekané mandle smícháme se strouhankou v poměru 1:1. Do misky nalijeme 2 dcl Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2022, pozdní sběr a důkladně osolíme – na chuť musí být až přesolené. Přidáme tři až čtyři celá vejce a promícháme. Kousky candáta obalíme v mouce, potom ve vejcích s vínem, nakonec v mandlové strouhance a smažíme. 

„Aby mandle nezhořkly, smažte je jen do lehce zlatavé barvy,“ radí Hugo Hromas.

 

 

 

 

zdroj/foto: Víno Mikulov Sommelier Club 

 

Ingredience:

strouhanka vejce