Candát v mandlích s bramborovým salátem
Ingredience:
Na kousky nakrájené filety candáta sůl
mouka strouhanka
3-4 vejce blanšírované mandle
Víno, se kterým budeme snoubit olej na smažení
příloha: lehký bramborový salát
POSTUP
Mandle pokrájíme na různou hrubost – od mandlové mouky až po větší křupavé kousky. Nasekané mandle smícháme se strouhankou v poměru 1:1. Do misky nalijeme 2 dcl Víno Mikulov Sommelier Club Rulandské šedé 2022, pozdní sběr a důkladně osolíme – na chuť musí být až přesolené. Přidáme tři až čtyři celá vejce a promícháme. Kousky candáta obalíme v mouce, potom ve vejcích s vínem, nakonec v mandlové strouhance a smažíme.
„Aby mandle nezhořkly, smažte je jen do lehce zlatavé barvy,“ radí Hugo Hromas.
zdroj/foto: Víno Mikulov Sommelier Club