Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu s opečenými bramborami s koře
Potřebujeme:
-500 g telecích jater
-1500 g brambor
-1 mrkev
-půlka celeru
-300 g zakysané smetany
-100 g majonézy
-1 větvička tymiánu a rozmarýnu
-5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-1 stroužek česneku
-20 g másla, olivový olej, sůl
Postup:
Telecí játra nakrájíme na tenké plátky široké asi 1cm a dáme je marinovat na 20 minut do balzamikového krému. Takto připravené plátky jater zprudka opečeme z obou stran. Před podáváním nezapomeneme osolit.
Vařené brambory a uvařenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky opečeme na olivovém oleji, ke konci pečení přidáme najemno nakrájené bylinky a lžíci másla. Ze zakysané smetany, majonézy a rozdrceného stroužku česneku připravíme dresink.
Ingredience: