Matcha bábovka – tradiční snídaně plná netradiční energie

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 a 1/2 hrnku Univerzální mouky Babiččina volba
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 lžíce čaje matcha v prášku
  • Kůra z jednoho citrónu

 

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Tento krok je důležitý, protože právě zde se vytváří základní struktura bábovky, která bude krásně lehká a nadýchaná. Do vyšlehané směsi postupně přidávejte mouku, kterou jste předem smíchali s práškem do pečiva, a poté i šlehačku. Snažte se těsto míchat opatrně a jemně, aby se neztratila vzdušnost, kterou jste vytvořili při šlehání vajec s cukrem.

Jakmile máte těsto připravené, odeberte třetinu a vmíchejte do ní matchu. Do zbývajících dvou třetin těsta přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, která bábovku osvěží a dodá jí příjemnou citrusovou vůni.

Obě těsta poté postupně nalijte do formy na bábovku, kterou jste předtím pečlivě vymazali máslem a vysypali moukou. Abyste dosáhli krásného mramorového efektu, vezměte špejli a jemně ji protáhněte těstem v různých směrech. Tento krok zajistí, že se oba druhy těsta elegantně promíchají, což vytvoří nejen vizuálně atraktivní, ale i chuťově zajímavou bábovku.

Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 40 minut, nebo dokud není bábovka na povrchu zlatavá a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, než ji vyklopíte z formy. Tato matcha-citronová bábovka chutná výtečně sama o sobě, ale pokud ji chcete posunout ještě o úroveň výš, podávejte ji s čerstvým ovocem nebo lžící bílého jogurtu. Přejeme vám dobrou chuť a příjemné pečení!

 

 

 

 

 

Zdroj/foto: Babiččina volba