Špaldová bublanina s kaki Persimon Bouquet
Připravte si:
2 kaki Persimon Bouquet
200 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
280 g krupicového cukru
6 vajec
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku citronové kůry
100 ml oleje
100 ml mléka
1 skořicový cukr
Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte.
Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a citronovou kůru. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků
ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.