Jogurtový dezert s ovocem
Ingredience na 3 porce:
Korpus:
- 3 vejce
- 3 PL pšeničné polohrubé mouky
- 3 PL kakaa holandského typu
- 3 PL krupicového cukru
Krém:
- 2 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO
- 1 balení vanilkového cukru
- 150 g polotučného tvarohu
- jahody a banán
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vyložíme dortovou formu pečicím papírem. Vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané směsi. Poté přidáme mouku s kakaem a jemně promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme 20–30 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Necháme vychladnout. Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru dózy 4FOOD a umístěte je na jejich dno. Jahody nakrájíme na plátky a banán na kolečka. Plátky jahod a banánu naaranžujeme po obvodu dózy, aby byly vidět z vnější strany. Bifido jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a promícháme do hladkého krému. Krém rovnoměrně rozdělíme do spodní části dózy a necháme chladit alespoň hodinu. Do horní části dózy, lze navíc přibalit to, co máme rádi.
zdroj/foto: Mlékárna Valašské Meziříčí
Ingredience:
banán jahody jogurt bílý z Valašska mouka polohrubá vejce tvaroh polotučný