Jogurtový dezert s ovocem

Jogurtový dezert s ovocem

Ingredience na 3 porce: 

Korpus: 

  • 3 vejce
  • 3 PL pšeničné polohrubé mouky
  • 3 PL kakaa holandského typu
  • 3 PL krupicového cukru

Krém: 

  • 2 ks BÍLÉHO JOGURTU Z VALAŠSKA BIFIDO  
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 150 g polotučného tvarohu
  • jahody a banán

 

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vyložíme dortovou formu pečicím papírem. Vyšleháme vejce s cukrem do nadýchané směsi. Poté přidáme mouku s kakaem a jemně promícháme. Těsto vlijeme do formy a pečeme 20–30 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Necháme vychladnout. Z korpusu vykrájíme kolečka o průměru dózy 4FOOD a umístěte je na jejich dno. Jahody nakrájíme na plátky a banán na kolečka. Plátky jahod a banánu naaranžujeme po obvodu dózy, aby byly vidět z vnější strany. Bifido jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a promícháme do hladkého krému. Krém rovnoměrně rozdělíme do spodní části dózy a necháme chladit alespoň hodinu. Do horní části dózy, lze navíc přibalit to, co máme rádi.

 

 

 

 

zdroj/foto: Mlékárna Valašské Meziříčí