Polomáčené linecké cukroví s mandlemi

Polomáčené linecké cukroví s mandlemi

 

 

Suroviny na 1 plech:

100 g   BIO hladké pšeničné mouky Probio

30 g     BIO moučkového cukru Probio

65 g     másla

žloutek
Na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
Džem na slepení (např. rybízový, višňový nebo meruňkový)
Hořká čokoláda na potření
BIO mandlové lupínky Probio na posypání

 

Postup:

Mouku promíchejte s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Do těsta zapracujte na kostičky pokrájené máslo a žloutek. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm. Vykrajujte kolečka a ta vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 175 °C 6–8 minut dozlatova.

Zchladlá kolečka slepujte džemem. Pomocí nože rozetřete na polovinu horního kolečka rozpuštěnou čokoládu a posypejte plátky mandlí. Nechte zaschnout.

Poté přendejte do uzavíratelné krabičky a skladujte v suchu a temnu. Spotřebujte do pár týdnů.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Probio