Polomáčené linecké cukroví s mandlemi
Suroviny na 1 plech:
100 g BIO hladké pšeničné mouky Probio
30 g BIO moučkového cukru Probio
65 g másla
žloutek
Na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
Džem na slepení (např. rybízový, višňový nebo meruňkový)
Hořká čokoláda na potření
BIO mandlové lupínky Probio na posypání
Postup:
Mouku promíchejte s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Do těsta zapracujte na kostičky pokrájené máslo a žloutek. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm. Vykrajujte kolečka a ta vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 175 °C 6–8 minut dozlatova.
Zchladlá kolečka slepujte džemem. Pomocí nože rozetřete na polovinu horního kolečka rozpuštěnou čokoládu a posypejte plátky mandlí. Nechte zaschnout.
Poté přendejte do uzavíratelné krabičky a skladujte v suchu a temnu. Spotřebujte do pár týdnů.
zdroj/foto: Probio
Ingredience:
cukr moučka máslo mouka hladká vejce Extra džem Hamé rybízový