Jablečná toustová žemlovka
Co budete potřebovat:
- Rosický toustový chléb (Penam světlý 500g)
- Mléko
- Vajíčka
- Cukr
- Jablka
- Rozinky
- Tuk na vymazání a pokropení
- Strouhanka
- Máta, skořice a jablíčka na dozdobení
Toustový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem. Nastrouháme jablka, přidáme rozinky a zamícháme. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a začneme pokládat navlhčené tousty. Tousty prokládáme nastrouhanými jablky s rozinkami a tento postup opakujeme. Jako poslední vrstvu dáme zase tousty. Tousty pokropíme tukem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na žemlovku po zapečení položíme našlehaný sníh ze dvou bílků, jedné lžíce cukru a necháme dopéct, aby sníh krásně zrůžověl.
Čas přípravy: 30 min
Ingredience: