Cizrnový dortík

Cizrnový dortík

Ingredience

  • 200 g sterilované cizrny Bonduelle,
  • 10 g želatiny,
  • 200 g uvařené rýže,
  • 100 g ovesných vloček,
  • 50 g kokosu,
  • 100 g vanilkového cukru,
  • 500 g vanilkového pudinku,
  • 100 g cukru (do pudinku),
  • 100 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce,
  • lístky máty
  • karamelový nebo čokoládový toping

Postup

Želatinu připravíme podle návodu na obalu.

Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny.

Formičky naplníme do 1/3. Na tuto směs nalijeme vytvořený pudink, do kterého jsme přidali zbylou želatinu a dáme chladit.

Po vychladnutí obsah z formiček vytlačíme a zdobíme čerstvým ovocem, lístky máty a karamelovým topingem.

 

zdroj: bonduelle.cz 

 

Ingredience: