Cizrnový dortík
Ingredience
- 200 g sterilované cizrny Bonduelle,
- 10 g želatiny,
- 200 g uvařené rýže,
- 100 g ovesných vloček,
- 50 g kokosu,
- 100 g vanilkového cukru,
- 500 g vanilkového pudinku,
- 100 g cukru (do pudinku),
- 100 g čerstvého nebo zmrazeného ovoce,
- lístky máty
- karamelový nebo čokoládový toping
Postup
Želatinu připravíme podle návodu na obalu.
Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny.
Formičky naplníme do 1/3. Na tuto směs nalijeme vytvořený pudink, do kterého jsme přidali zbylou želatinu a dáme chladit.
Po vychladnutí obsah z formiček vytlačíme a zdobíme čerstvým ovocem, lístky máty a karamelovým topingem.
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: