Zeleninové koblížky s rajčatovou omáčkou

Zeleninové koblížky s rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • 400 g mražené Bonduelle Vapeur brokolice (1 sáček)
  • 400 g Bonduelle mražené mrkve (1 sáček)
  • 400 g mraženého květáku
  • (1 sáček)
  • 100 g cibule
  • 500 g červené papriky
  • 150 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • kuřecí vývar
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

Mraženou zeleninu necháme rozmrazit v horké (ne vroucí) vodě. Květák, brokolici a mrkev zcedíme a pokrájíme na jemné kousky.

Do pokrájené zeleniny přidáme 2 vajíčka, můžeme i přidat česnek a bazalku. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Lžící vykrajíme jednotlivé koblížky, které následně smažíme na rozpáleném oleji.

Oloupeme cibulku a spolu s paprikou ji nasekáme nadrobno. Rajčata pokrájíme na čtvrtky.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a na mírném plameni smažíme papriku s cibulkou přibližně 10 minut.

Přidáme nakrájená rajčata, česnek, tymián, bobkový list a kuřecí vývar. Dochutíme solí a pepřem a necháme provařit asi 15 minut.

Hotové zeleninové koblížky podáváme s připravenou paprikovo-rajčatovou omáčkou.

TIP: Pokud se vám nechce připravovat omáčku, koblížky můžete podávat i bez ní jako lahodný snack!

 

zdroj: bonduelle.cz 

 

 

Ingredience: