Zeleninové koblížky s rajčatovou omáčkou
Ingredience
- 400 g mražené Bonduelle Vapeur brokolice (1 sáček)
- 400 g Bonduelle mražené mrkve (1 sáček)
- 400 g mraženého květáku
- (1 sáček)
- 100 g cibule
- 500 g červené papriky
- 150 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 20 g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- strouhanka
- kuřecí vývar
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
Mraženou zeleninu necháme rozmrazit v horké (ne vroucí) vodě. Květák, brokolici a mrkev zcedíme a pokrájíme na jemné kousky.
Do pokrájené zeleniny přidáme 2 vajíčka, můžeme i přidat česnek a bazalku. Směs promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Lžící vykrajíme jednotlivé koblížky, které následně smažíme na rozpáleném oleji.
Oloupeme cibulku a spolu s paprikou ji nasekáme nadrobno. Rajčata pokrájíme na čtvrtky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olivový olej a na mírném plameni smažíme papriku s cibulkou přibližně 10 minut.
Přidáme nakrájená rajčata, česnek, tymián, bobkový list a kuřecí vývar. Dochutíme solí a pepřem a necháme provařit asi 15 minut.
Hotové zeleninové koblížky podáváme s připravenou paprikovo-rajčatovou omáčkou.
TIP: Pokud se vám nechce připravovat omáčku, koblížky můžete podávat i bez ní jako lahodný snack!
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: