Kuřecí špízy s bylinkovým grilovacím sýrem
Pro 4 osoby:
2 balíčky (po 180 g) bylinkového krémového grilovacího sýra Rougette
2 kuřecí prsní řízky (cca po 180 g)
vždy 8 červených, žlutých a zelených minipaprik
3–4 snítky rozmarýnu
2 polévkové lžíce olivového oleje
Sůl, pepř
1/2 svazku bazalky
50 g sušených rajčat naložených v oleji
50 g oliv Kalamata
200 g krémové smetany
8 dřevěných špízů
Jak na to:
- Kuřecí řízky osušíme a nakrájíme na kostky. Minipapriky očistíme a omyjeme. Grilovací sýr nakrájíme na čtvrtiny. Rozmarýn omyjeme a otřepeme dosucha. Jehličky otrháme, posekáme a smícháme s olejem. Několik ponecháme stranou na ozdobu. Kostky kuřete, grilovací sýr a papriku napichujeme střídavě na špízy. Špízy potřeme rozmarýnovým olejem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na rozpáleném grilu asi 5 minut, přitom několikrát obrátíme.
- Omyjeme bazalku a otřepeme dosucha. Ze stonků otrháme lístky, několik odložíme stranou na ozdobu a zbytek posekáme. Sušená rajčata necháme okapat a posekáme. Olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Krémovou smetanu rozmícháme dohladka. Vmícháme rajčata, olivy a nasekanou bazalku. Omáčku osolíme a opepříme. Špízy upravíme na talíře. Ozdobíme zbylým rozmarýnem. Smetanovou omáčku podáváme v mističce ozdobenou bazalkou.
Ingredience: