Tacos s trhaným masem
Ingredience na trhané maso:
- 700 g hovězího krku
- cca 5 lžic oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko
- 1 pomeranč (šťáva + kůra)
- 200 ml červeného vína
- římský kmín (dle chuti)
- kajenský pepř (dle chuti)
- sůl (dle chuti)
Ingredience na tacos:
- 8 tortill
- 100 g sýru cheddar
- 8 listů ledového salátu
- 4 rajčata
- 2 šalotky
- hrst lístků čerstvého koriandru
- olivový olej
- sůl
Postup:
- Hovězí maso osolíme a opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Poté ho přendáme ne pekáč. Na výpeku osmažíme cibuli, mrkev a přidáme ostatní ingredience. Tuto směs nalijeme k masu a necháme přikryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 120 °C. Nakonec vidličkou maso natrháme po vláknech a dobře promícháme s omáčkou, která se nám pečením vytvořila.
- Z tortill vyřízneme placky o velikosti cca 12 cm a opečeme zlehka (na sucho) z obou stran na pánvi. Když jsou ještě teplé, vyválíeme je do podkovy nejlépe přes malý váleček na těsto.
3. Do misky si připravíme nadrobno nakrájená rajčata (oloupaná a zbavená jadýrek), nasekanou šalotku a koriandr. Směs dobře promícháme a zalijeme trochou olivového oleje a osolíme.
4. Vzniklé tacos plníme ledovým salátem, hovězím trhaným masem a rajčatovým salátkem. Nakonec posypeme cheddarem a lístky koriandru.
Ingredience: