Tacos s trhaným masem

Tacos s trhaným masem

Ingredience na trhané maso:

  • 700 g hovězího krku
  • cca 5 lžic oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko
  • 1 pomeranč (šťáva + kůra)
  • 200 ml červeného vína
  • římský kmín (dle chuti)
  • kajenský pepř (dle chuti)
  • sůl (dle chuti)

Ingredience na tacos:

  • 8 tortill
  • 100 g sýru cheddar
  • 8 listů ledového salátu
  • 4 rajčata
  • 2 šalotky
  • hrst lístků čerstvého koriandru
  • olivový olej
  • sůl

 

Postup:

  1. Hovězí maso osolíme a opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Poté ho přendáme ne pekáč. Na výpeku osmažíme cibuli, mrkev a přidáme ostatní ingredience. Tuto směs nalijeme k masu a necháme přikryté péct 3 - 4 hodiny při teplotě 120 °C. Nakonec vidličkou maso natrháme po vláknech a dobře promícháme s omáčkou, která se nám pečením vytvořila.
  2. Z tortill vyřízneme placky o velikosti cca 12 cm a opečeme zlehka (na sucho) z obou stran na pánvi. Když jsou ještě teplé, vyválíeme je do podkovy nejlépe přes malý váleček na těsto.

 3. Do misky si připravíme nadrobno nakrájená rajčata (oloupaná a zbavená jadýrek), nasekanou šalotku a koriandr. Směs dobře promícháme a zalijeme trochou olivového oleje a osolíme.

4. Vzniklé tacos plníme ledovým salátem, hovězím trhaným masem a rajčatovým salátkem. Nakonec posypeme cheddarem a lístky koriandru.

 

 

Ingredience: