Pražský uzenářský guláš
- Hovězí krk 800 g
- Česnek 3 stroužky
- Sůl dle potřeby
- Pepř mletý černý dle chuti
- Zeleninový vývar 200 ml
- Klobása papriková 2 ks
- Cibule 2 ks
- Sádlo 1 lžíce
- Mletá paprika sladká dle chuti
- Rajský protlak 2 lžíce
- Anglická slanina 200 g
- Křen strouhaný 100 g
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme na sádle. Přidáme maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme.
Pak maso osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a rajský protlak. Zalijeme vývarem, přiklopíme a zvolna dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dusíme doměkka. Dochutíme solí a pepřem.
Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava. Očistíme křen a nastrouháme ho najemno. Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou slaninou a nastrouhaným (nebo sterilovaným) křenem. Podáváme s pečivem.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/prazsky-uzenarsky-gulas/1016
Ingredience: