Slovenská sójová směs
Skvělá záležitost k bramborákům, skvělá záležitost k čerstvému chlebu, skvělá záležitost k vařeným bramborám, skvělá záležitost sama o sobě.
SUROVINY
2 balení sójových nudliček
řepkový olej
zeleninový vývar
1 rajčatový protlak
1 lžíce sladké papriky
2 lžíce plnotučné hořčice
černý pepř, sůl
3 stroužky česneku
velká bílá cibule
3 slovenské bílé papriky
2 malé červené papriky
2 stroužky česneku
Sójové maso uvaříme v litru zeleninového vývaru, slijeme a necháme okapat. Na oleji pak sójové maso osmažíme, přidáme protlak, papriku, plnotučnou hořčici, česnek, sůl a pepř. V mezičase v druhém rendlíku či pánvi osmažíme cibuli se dvěma stroužky česneku, přidáme bílé a červené papriky a necháme je „zavadnout“. Směs přidáme k sóji a případně dochutíme k dokonalosti.
Recept na bramborák je známý a je všude, já jen prostě vynechám vejce a konzistenci upravím moukou tak, aby těsto pospolu dobře drželo, a to vyzkouším usmažením nejdříve jednoho samostatného bramboráčku, abychom konzistenci pak mohli ještě jednoduše vychytat.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :-)