Paštika z lososa a Philadelphií s křenem

Paštika z lososa a Philadelphií s křenem

Příprava 10 min, 4 porce

Ingredience:

120g Philadelphie s křenem
300g plátků uzeného lososa jemně okořeněné drceným pepřem
šťáva z poloviny citronu
opečené bagetky a špetka řeřichy na servírování

Příprava:

V robotu lehce vyšleháme lososa, Philadelphii a šťávu z citronu do hrubé pasty. Paštiku případně dochutíme pepřem a dáme vychladit. Servírujeme s opečenou bagetkou a nazdobené řeřichou

 Křen se používá v kuchyni už od nepaměti. Již staří Řekové věřili, že bystří rozum. Byl vždy ceněn pro vysoký obsah vitamínu C, provitamínu A - karotenů a minerálů. Navíc podporuje trávení, má antibakteriální účinky a pomáhá při chřipce i zápalu plic. Zkrátka léčivka i koření v jednom.