Omeleta s rukolou a špenátem ze Světa zdraví
Mezi tradiční velikonoční suroviny samozřejmě patří vajíčka, ale i špenát. Vajíčka patří k nejkvalitnějším zdrojům bílkovin, obsahují řadu minerálních látek a vitaminů, např. vitamin D. Špenát je zdrojem vitaminu A, C a především kyseliny listové, z minerálních látek je bohatý na hořčík. Slunečnicová semínka jsou pro změnu zdrojem vitaminu E – antioxidantu. Užijte si Velikonoce a vyzkoušejte tuto omeletu třeba ke sváteční snídani nebo rychlé večeři.
- 50 g slepičího vejce (1 ks)
- 40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
- 30 g baby špenátu (1 hrst)
- 30 g rukoly (1 hrst)
- 10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
- 50 ml čerstvého polotučného mléka
- 3 g soli (0,5 čajové lžičky)
- 3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
- 5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
- 25 g žitného knäckebrotu (2 ks)
V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme.
Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme.
Podáváme s žitným knäckebrotem.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/omeleta-s-rukolou-spenatem-a-slunecnicovymi-seminky
- 1 porce, doba přípravy 15 minut, 1240 kJ
Ingredience: