Bramborák se šunkou a sýrem pečený v troubě

Bramborák se šunkou a sýrem pečený v troubě

Pro bramboráky bývá typické smažení, které není problematické jen kvůli zvýšení energetické hodnoty, ale především kvůli přepalovaným tukům. Pečením v troubě předejdete přepálení tuků a vychutnáte si zdravější verzi bramboráků třeba k obědu.

  • 50 g slepičího vejce (1 ks)
  • 30 g krůtí šunky (2 plátky)
  • 35 g 30% sýra Eidam (2 plátky)
  • 100 g brambor (1 větší brambor)
  • 10 g česneku (2 stroužky)
  • špetka majoránky
  • špetka soli
  • 50 g kysaného zelí (½ hrnečku)

Brambory nastrouháme nahrubo, šunku a eidam nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vajíčkem a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.

Na pekáč dáme pečicí papír, na který celou směs vylijeme.

Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.

Na upečený bramborák dáme kysané zelí a podáváme.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/bramborak-se-sunkou-a-syrem-peceny-v-troube

 

 

Ingredience: