Bramborák se šunkou a sýrem pečený v troubě
Pro bramboráky bývá typické smažení, které není problematické jen kvůli zvýšení energetické hodnoty, ale především kvůli přepalovaným tukům. Pečením v troubě předejdete přepálení tuků a vychutnáte si zdravější verzi bramboráků třeba k obědu.
- 50 g slepičího vejce (1 ks)
- 30 g krůtí šunky (2 plátky)
- 35 g 30% sýra Eidam (2 plátky)
- 100 g brambor (1 větší brambor)
- 10 g česneku (2 stroužky)
- špetka majoránky
- špetka soli
- 50 g kysaného zelí (½ hrnečku)
Brambory nastrouháme nahrubo, šunku a eidam nakrájíme na kousky. Vše smícháme s vajíčkem a dochutíme prolisovaným česnekem, solí a majoránkou.
Na pekáč dáme pečicí papír, na který celou směs vylijeme.
Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C.
Na upečený bramborák dáme kysané zelí a podáváme.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/bramborak-se-sunkou-a-syrem-peceny-v-troube
Ingredience: