Bulgurové karbanátky
Rádi v kuchyni zkoušíte nové věci? A už jste ochutnali bulgur? Bulgur je v podstatě celozrnná pšenice a svým vzhledem připomíná rýži. Je součástí mnoha zdravých receptů s nádechem orientu a jeho příprava je navíc
tak jednoduchá. Vyzkoušejte bulgurové karbanátky nebo bulgurové kuličky. Jsou lehce stravitelné, chutné a můžete je použít například i místo masa do domácích burgerů.
Suroviny:
- 100 g bulguru
- 250 ml vody nebo vývaru
- 1 vejce
- 1 menší cibulka
- 4 lžíce mouky (ideálně cizrnové, rýžové, pohankové nebo alespoň nějaké celozrnné)
- 1 stroužek česneku
- hladkolistá petrželová nať nebo pažitka
Postup:
Bulgur nasypte do mísy, zalijte vývarem nebo lehce osolenou vodou a nechte 15 až 30 minut nabobtnat.
Do připraveného bulguru přidejte na jemno pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vejce a nasekané bylinky. Směs zahustěte několika lžícemi mouky, ochuťte solí a pepřem a vypracujte v kompaktní hmotu, ze které se budou dobře tvarovat karbanátky nebo kuličky.