Valentýnské cakepops z Valašska

Valentýnské cakepops z Valašska

Ingredience

  • Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí60 g
  • hladká mouka125 g
  • cukr moučka125 g
  • máslo60 g
  • kakao1 lžíce
  • vanilkový cukr1 ks
  • sůl - špetka
  • ocet 1 lžíce
  • jedlá soda1 lžička
  • máslo, hrubá moukana vymazání a vysypání
  • meruňková marmeláda 3 lžíce
  • Na polevu bílá čokoláda 1 ks

 

Příprava

  • Nejprve si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme máslo, vejce a Bílý jogurt z Valašska
    Nakonec přidáme ocet a sodu.
  • Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme hrubou mouku.
  • Pečeme při 175 ° C cca 15 minut .
  • Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobíme na kousky. K těmto kouskům přidáme meruňkovou marmeládu
    a vše dobře promícháme.
  • Z hmoty modelujeme 2cm kuličky, které dáme následně do mrazáku, aby se nám při namáčení
    do čokolády nerozpadaly.
  • Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Špejli namočíme do čokolády a zapíchneme do kuličky (max do 2/3 kuličky).
  • Kuličku obalíme v čokoládě, necháme okapat. Můžeme posypat barevným sypáním.