Valentýnské cakepops z Valašska
Ingredience
- Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí60 g
- hladká mouka125 g
- cukr moučka125 g
- máslo60 g
- kakao1 lžíce
- vanilkový cukr1 ks
- sůl - špetka
- ocet 1 lžíce
- jedlá soda1 lžička
- máslo, hrubá moukana vymazání a vysypání
- meruňková marmeláda 3 lžíce
- Na polevu bílá čokoláda 1 ks
Příprava
- Nejprve si smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme máslo, vejce a Bílý jogurt z Valašska
Nakonec přidáme ocet a sodu. - Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme a vysypeme hrubou mouku.
- Pečeme při 175 ° C cca 15 minut .
- Hotový korpus nechat vychladnout, pak rozdrobíme na kousky. K těmto kouskům přidáme meruňkovou marmeládu
a vše dobře promícháme. - Z hmoty modelujeme 2cm kuličky, které dáme následně do mrazáku, aby se nám při namáčení
do čokolády nerozpadaly. - Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Špejli namočíme do čokolády a zapíchneme do kuličky (max do 2/3 kuličky).
- Kuličku obalíme v čokoládě, necháme okapat. Můžeme posypat barevným sypáním.