Salát s čočkou a špenátem

Salát s čočkou a špenátem

Suroviny:

  • Špenát Znojmia 100 g
  • Máslo přepuštěné 1 lžička
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Hořčice dijonská 1 lžička
  • Zelená francouzská čočka 50 g
  • Mix salátů 100 g
  • Med 1 lžička
  • Piniové oříšky hrst

 

Postup:

1) Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.

2) Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

3) V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.

4) V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát. Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz

 

 

Ingredience: