Salát s čočkou a špenátem
Suroviny:
- Špenát Znojmia 100 g
- Máslo přepuštěné 1 lžička
- Olivový olej 1 lžíce
- Hořčice dijonská 1 lžička
- Zelená francouzská čočka 50 g
- Mix salátů 100 g
- Med 1 lžička
- Piniové oříšky hrst
Postup:
1) Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a orestujeme na něm povolený špenát tak, aby se úplně zbavil přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
2) Čočku si uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
3) V misce si smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
4) V míse si smícháme mix salátů, zálivku, čočku a zchladlý špenát. Salát naservírujeme na talíř a posypeme nasekanými piniovými oříšky.
Zdroj: www.receptyschuti.cz
Ingredience: