Americká kuřecí křidýlka na grilu

Americká kuřecí křidýlka na grilu

Ingredience:

  • Kuřecí křídla 800 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Med 1 lžíce
  • Cibule 2 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Tymián dle chuti
  • Kečup Gurmán Otma 6 lžic
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Stroužek česneku 6 ks
  • Oregano dle chuti
  • Bazalka dle chuti

 

Postup:

Kuřecí křidélka omyjte a osušte. Ostatní suroviny včetně kečupu rozmixujte v mixéru na hladkou hustou směs. Ve větší míse pečlivě obalte kuřecí křidélka marinádou, zakryjte a dejte do lednice uležet do druhého dne. Křidélka můžete péct venku na grilu nebo i v troubě na 200 °C, trvá to zhruba půl hodiny.

Tip! Použijte marinádu i na větší kusy masa, třeba zadní kuřecí řízky nebo vepřovou krkovici.

 

Zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/americka-kureci-kridylka-na-grilu/1149

 

Ingredience: