Americká kuřecí křidýlka na grilu
Ingredience:
- Kuřecí křídla 800 g
- Olej rostlinný 3 lžíce
- Med 1 lžíce
- Cibule 2 ks
- Mletá skořice 1 lžička
- Tymián dle chuti
- Kečup Gurmán Otma 6 lžic
- Sójová omáčka Vasco da Gama 3 lžíce
- Citronová šťáva 1 lžíce
- Stroužek česneku 6 ks
- Oregano dle chuti
- Bazalka dle chuti
Postup:
Kuřecí křidélka omyjte a osušte. Ostatní suroviny včetně kečupu rozmixujte v mixéru na hladkou hustou směs. Ve větší míse pečlivě obalte kuřecí křidélka marinádou, zakryjte a dejte do lednice uležet do druhého dne. Křidélka můžete péct venku na grilu nebo i v troubě na 200 °C, trvá to zhruba půl hodiny.
Tip! Použijte marinádu i na větší kusy masa, třeba zadní kuřecí řízky nebo vepřovou krkovici.
Zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/americka-kureci-kridylka-na-grilu/1149
Ingredience: