Carpaccio z řepy
Recept připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková
Ingredience na 4 porce:
4 velké řepy, česnek, sůl, pepř, olej, ocet balzamiko s příchutí pomeranče, cibule, sýr, ocet, sýr Cottage
Ingredience na zálivku: olivový olej s příchutí citronu, šťáva z poloviny limetky, 1 lžíce medu, sůl, pepř
Postup:
Řepu omyjeme, poklademe na plátky nakrájeným česnekem a pokapeme olejem, octem, opepříme a osolíme. Zabalíme do alobalu a pečeme 60 minut při 200 C na horkovzdušný ohřev. Cibuli orestujeme a zakápneme balzamikem. Řepu po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Posypeme cibulí a pokapeme zálivkou. Nakonec posypeme sýrem Cottage.
Výživové hodnoty na 1 porci: 117 Kcal
Bílkoviny: 23 %
Sacharidy: 57 %
Tuky: 20 %
Ingredience: