Za švýcarskými bonbony Ricola a čokoládami Frey, které znáte z českých obchodů

Za švýcarskými bonbony Ricola a čokoládami Frey, které znáte z českých obchodů

Ricola má ve Švýcarsku šest ukázkových bylinkových zahrad, kde si návštěvníci prohlédnou, z čeho vznikají bonbony slavné značky. Čokoládovna Frey zase letos otevřela v Buchsu nové návštěvnické centrum, které láká na čokoládovou show. Bylinné bonbony Ricola jsou opr


Ricola má ve Švýcarsku šest ukázkových bylinkových zahrad, kde si návštěvníci prohlédnou, z čeho vznikají bonbony slavné značky. Čokoládovna Frey zase letos otevřela v Buchsu nové návštěvnické centrum, které láká na čokoládovou show.

1

Bylinné bonbony Ricola jsou opravdovým přírodním produktem. Vznikají z 13 švýcarských bylin, které mají blahodárný účinek na lidská ústa i krk. Zatímco názvy těchto bylin jsou velmi dobře známé, recept na přípravu bylinných bonbonů Ricola zůstává až do dnešních dnů přísně střeženým tajemstvím. Zakladatel společnosti Emil Richterich vytvořil tento jedinečný recept v létě roku 1940.

2

Bonbony Ricola si lze koupit v některém z šesti různých provedení. Vznikají jako směs bedrníku, květu černého bezu, rozrazilu, máty peprné, šalvěje, prosperníku, tymiánu, kontryhelu, jablečníku, jitrocele, prvosenky jarní, řebříčku a slézu. Bonbony pomáhají při nachlazení, kašli i chraptění. Půltucet ukázkových zahrad rozesetých po celém Švýcarsku názorně předvádí všech 13 důležitých bylin v jejich přirozeném prostředí. Nacházejí se v Nenzlingenu, na hoře Trogberg, v alpském středisku Klewenalp, v Kanderstegu, Zermattu a Pontresině. Návštěvníci bylinkových zahrad zjistí mnoho informací o jejich pěstování a účincích. Kdo chce vidět bylinky Ricola v plné kráse, měl by její zahrádky navštívit nejlépe mezi červencem a září. Všechny se nacházejí v jedinečném horském prostředí, jejich návštěvu lze spojit se zajímavou turistikou. Návštěvu zahrádky Klewenalp je zase možné naplánovat při pobytu v nedalekém Lucernu. K lanovce vedoucí na Klewenalp se dostanete lodí po Lucernském jezeru.

3

Koho více láká svět sladké čokolády, neměl by na cestě po Švýcarsku minout město Buchs, kde sídlí továrna Frey. V roce 1887 ji v Aarau založili bratři Robert a Max Freyovi. Dnes k ní patří logo se zlatým písmem v červeném čtverečku. Letos firma Frey otevřela v Buchsu impozantní návštěvnické centrum. Nabízí poetickou a interaktivní cestu světem čokolády. Bude se tu líbit malým i velkým návštěvníkům.

4

V tak zvaném Schokotanku si sami zkusí na největší LED instalaci ve Švýcarsku vytvořit svou obrovskou čokoládu, dále si pohlédnou, jak čokoláda vzniká nebo se ponoří do vůní čokolád. Tip Aleny Koukalové, zástupkyně Švýcarské turistické centrály: Bylinky a čokolády jsou neodmyslitelnou součástí Švýcarska. A je skvělé, že si bonbony Ricola i čokolády Frey mohou běžně koupit také čeští zákazníci přímo ve svých obchodech.