Salát z polníčku s grilovaným camembertem

Salát z polníčku s grilovaným camembertem

Potřebujeme: Na grilovaný sýr potřebujeme: 4 ks sýru camembert 80 g lískových ořechů 3 větvičky čerstvého tymiánu olivový olej 2 lžíce medu Na salát potřebujeme: 100 g kompotovaných brusinek kůru a šťávu z jednoho citronu 3 lžíce klasického balzamikového k


2Grilovaný camembertPotřebujeme:

Na grilovaný sýr potřebujeme:

4 ks sýru camembert

80 g lískových ořechů

3 větvičky čerstvého tymiánu

olivový olej

2 lžíce medu

Na salát potřebujeme:

100 g kompotovaných brusinek

kůru a šťávu z jednoho citronu

3 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou

2 lžíce medu

100 ml olivového oleje

sůl

mix čerstvých salátů s polníčkem

Postup:

Camembert vložíme na čtverec alobalu, posypeme dopředu opraženými ořechy, lístky tymiánu a olivovým olejem, zabalíme a pečeme na grilu cca 10 minut. Před podáváním na sýr nakapeme trochu medu.

Kompotované brusinky spolu s citronovou šťávou, kůrou, balzamikovým krémem a medem rozmixujeme tyčovým mixérem do jemné hmoty, poté pomalu zašleháme olivový olej, na závěr lehce osolíme. Takto připravený dresink těsně před podáváním smícháme s listy salátu a podáváme s čerstvě rozpečeným sýrem a bagetou.