Hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

Hovězí tatarák & tatarák z červené řepy

na 2-4 porce budete potřebovat:

150–200 g hovězí svíčkové
150–200 g vařené řepy
tabasco
3 kyselé okurky
2 malé šalotky
1 lžíce kaparů
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrst pažitky
200ml červeného vinného octa
100ml vody
1 lžíce třtinového cukru
2 bobkové listy
1 lžička hořčičného semínka
2 červené cibule
3 žloutky
500 slunečnicového oleje
1 citron
1 stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
Sůl, pepř
Kváskový chléb
Extra panenský olivový olej

POSTUP: 

V první fázi připravte nálev na naložení červené cibule. Svařte ocet s vodou, přidejte hořčičná semínka, bobkový list, cukr, trochu soli a pepře. Do horkého nálevu dejte nasekanou cibuli a nechte vychladnout.

Připravte majonézu. Vyšlehejte žloutky se lžičkou hořčice a po kapkách přidávejte slunečnicový olej. Majonéza se pomalu začne tvořit a bude houstnout s přibývajícím olejem. Jakmile bude dost hustá, přidejte citronovou šťávu – ta ji okyselí a naředí. Přidejte stroužek utřeného česneku se solí a dochuťte dalším citronem, solí a pepřem.

Řepu nakrájejte na jemné kostičky a dejte do jedné misky. Přidejte pár kapek tabasca.

Očistěte hovězí svíčkovou a pokrájejte ji stejně jako červenou řepu. Dejte ji do samostatné misky.

Nasekejte všechnu šalotku, okurky, kapary a přidejte majonézy. Hotovou omáčku rozdělte do misek k řepě a svíčkové. Nasekejte petrželku a přidejte ji k řepě, ke svíčkové zase nasekejte pažitku. Obě misky promíchejte, dochuťte solí, pepřem a troškou olivového oleje.

Tatarák v obou variantách podávejte na opečeném chlebu, s nakládanou červenou cibulí.

 

Hashtag:  #spoluchutnanejlepe

Tagy: @cocacolaczsk ,  @marekpavala  ,  @mariacirova

 

 

 

Ingredience: