Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, tentokráte věnovanému úžasnému a u nás velmi oblíbenému cukroví - kornoutkům s malinovým krémem. Už jako malá jsem tuto pochutinu v cukrárnách milovala a jakmile jsem se dostala k receptu, zařadila jsem je mezi vánoční cukroví.
Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, tentokráte věnovanému úžasnému a u nás velmi oblíbenému cukroví - kornoutkům s malinovým krémem. Už jako malá jsem tuto pochutinu v cukrárnách milovala a jakmile jsem se dostala k receptu, zařadila jsem je mezi vánoční cukroví. A slaví úspěch - pokaždé.
Suroviny:
Těsto:
- 8 bílků
- 320g moučkového cukru
- 160g mletých lískových oříšků
- 160g hladké mouky
Na polevu:
- 160g čokolády na vaření
- 60g omegy
Krém:
- 6 bílků
- 360g moučkového cukru
- 2 malinové pudingy
- Na ozdobu čokoládové sypání
Příprava:
Z bílků ušleháme sníh a pak krátce vešleháme ostatní suroviny. Vznikne řídké pěnové těsto.
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme s pomocí polévkové lžíce vždy čtyři tenké placky o průměru cca 10cm (každou z přibližně jedné lžíce těsta - nabereme, rozetřeme). Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180°C. Krátce, jen co začnou kraje zlátnout.
Pak vyndáme z trouby a každé kolečko rychle překrojíme na půl, vznikne tak osm půlkruhů. Postupně jeden po druhém sloupneme z pečícího papíru a rychle stočíme do kornoutu a ve spoji trochu zamáčkneme, těsto je jakoby pěnové, nadýchané... a horké. Pracujeme rychle, než vychladne, pak se těsto začne lámat a do kornoutku už ho nelze stočit. Proto děláme vždy jen čtyři placky.
Okraje hotových kornoutů máčíme před plněním v čokoládové polevě (čokoládu s omegou si na polevu rozpustíme ve vodní lázni). A necháme zatuhnout, ideálně na pruhu pečícího papíru.
Připravíme si malinový krém: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme do něj moučkový cukr a malinové pudingy a dál šleháme metličkou v páře až do zhoustnutí. Trvá to dlouho. Malinový sníh musí být pevný.
Hotový krém necháme zchladnout a pak jej vkládáme do zdobítka s hvězdicovým nástavcem a plníme jím kornoutky. Povrch na závěr posypeme čokoládovým sypáním. (Nebo kornoutky z lehka otiskneme do misky s čokoládovým sypáním ;-).) Skladujeme v chladu, např. na balkoně.
Vyzkoušíte?
Markét
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)