Vánoční pečení díl 7: Kornoutky s malinovým krémem.

Vánoční pečení díl 7: Kornoutky s malinovým krémem.

Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, tentokráte věnovanému úžasnému a u nás velmi oblíbenému cukroví - kornoutkům s malinovým krémem. Už jako malá jsem tuto pochutinu v cukrárnách milovala a jakmile jsem se dostala k receptu, zařadila jsem je mezi vánoční cukroví.


Vítejte u dalšího dílu vánočního speciálu, tentokráte věnovanému úžasnému a u nás velmi oblíbenému cukroví - kornoutkům s malinovým krémem. Už jako malá jsem tuto pochutinu v cukrárnách milovala a jakmile jsem se dostala k receptu, zařadila jsem je mezi vánoční cukroví. A slaví úspěch - pokaždé. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

Těsto:
  • 8 bílků
  • 320g moučkového cukru
  • 160g mletých lískových oříšků
  • 160g hladké mouky
  Na polevu:
  • 160g čokolády na vaření
  • 60g omegy
  Krém:
  • 6 bílků
  • 360g moučkového cukru
  • 2 malinové pudingy
 
  • Na ozdobu čokoládové sypání
 

Příprava:

Z bílků ušleháme sníh a pak krátce vešleháme ostatní suroviny. Vznikne řídké pěnové těsto. Na plech vyložený pečícím papírem uděláme s pomocí polévkové lžíce vždy čtyři tenké placky o průměru cca 10cm (každou z přibližně jedné lžíce těsta - nabereme, rozetřeme). Pečeme ve vyhřáté troubě ba 180°C. Krátce, jen co začnou kraje zlátnout. Pak vyndáme z trouby a každé kolečko rychle překrojíme na půl, vznikne tak osm půlkruhů. Postupně jeden po druhém sloupneme z pečícího papíru a rychle stočíme do kornoutu a ve spoji trochu zamáčkneme, těsto je jakoby pěnové, nadýchané... a horké. Pracujeme rychle, než vychladne, pak se těsto začne lámat a do kornoutku už ho nelze stočit. Proto děláme vždy jen čtyři placky. Okraje hotových kornoutů máčíme před plněním v čokoládové polevě (čokoládu s omegou si na polevu rozpustíme ve vodní lázni). A necháme zatuhnout, ideálně na pruhu pečícího papíru. Připravíme si malinový krém: Z bílků ušleháme tuhý sníh, vešleháme do něj moučkový cukr a malinové pudingy a dál šleháme metličkou v páře až do zhoustnutí. Trvá to dlouho. Malinový sníh musí být pevný. Hotový krém necháme zchladnout a pak jej vkládáme do zdobítka s hvězdicovým nástavcem a plníme jím kornoutky. Povrch na závěr posypeme čokoládovým sypáním. (Nebo kornoutky z lehka otiskneme do misky s čokoládovým sypáním ;-).) Skladujeme v chladu, např. na balkoně. Vyzkoušíte? Markét