Trendy bikiny na léto 2012

Plavky jsou už svou podstatou odlišné od jiných módních trendů. Střihy, tvary , vzory i látky ze kterých jsou tvořeny, se totiž neopakují v cyklech, jak je tomu u jiných druhů oblečení. V podstatě lze vycházet ze dvou zásadních dělení – buď zazáříte v klasických biki


Plavky jsou už svou podstatou odlišné od jiných módních trendů. Střihy, tvary , vzory i látky ze kterých jsou tvořeny, se totiž neopakují v cyklech, jak je tomu u jiných druhů oblečení. V podstatě lze vycházet ze dvou zásadních dělení – buď zazáříte v klasických bikinách, nebo v poslední době velmi oblíbených monokinách. Vyvážit přitom funkčnost a sex-appeal není vůbec snadné. Přesto všechno se návrháři snaží každý rok ohromit. A co vymysleli letos?

Čtěte také: Sexy móda: Aneb co se nosí v ložnicích

Vintage stylTrendy bikiny na léto 2012

Představte si rok 1956 a Grace Kellyovou, která klečí u bazénu u modelu lodi True Love. Měla na sobě bílé plavky s vyšším sedem, dlouhé vlasy svázané do uzlu, dlouhé nohy. Nikdo nikdy nevypadal v plavkách tak elegantně, jako tehdy ona.

Móda této doby byla hravá, ladná a podtrhovala sex appeal svých nositelek. Není proto divu, že vintage styl zasahuje do současnosti velmi pravidelně. I v roce 2012 můžete vyzkoušet plavky s vyšším pasem. Zaměřte se přitom na:

  • Výstřih
  • Výšku pasu
  • Hravý potisk (námořnické vzory, havajská tématika)

Zkrátka a dobře, úkolem pro všechny dámy v příštím roce bude, být ženská. Volánky, zajímavě střižené bikiny, to jsou trendy pro nadcházející sezonu.

Háčkováné bikiny

Tento trend je ovlivněn rokem 1970 a tehdejší háčkovanou módou. A jaká je výhoda tohoto druhu plavek? Háčkované plavky zaujmou na první pohled, mají nevěřitelnou schopnost poutat pozornost a velmi příjemně se nosí.

Trendy bikiny na léto 2012Navíc je oceníte na festivalech a dalších letních akcích, protože vypdají dobře samy o sobě. Teplý den tak můžete strávit klidně ve vrchním dílu plavek spolu s krátkou džínovou sukní.

Plavky přes jedno rameno

Tento typ plavek frčel v roce 2009, ale už o rok později mizel z prodeje. Ani v roce 2012 nepůjde o přelomový typ plavek, ale ruku na srdce, můžete s ním zazářit a odlišit se od zbytku pláže.

Pokud se vám „jednoramenné“ plavky zalíbí, dodržujte pár nových Trendy bikiny na léto 2012pravidel:

  • Vybírejte plavky s tlustými popruhy
  • Barva popruhu by měla být kontrastní oproti zbytku plavek (v roce 2009 to bylo přesně naopak)

Digitalizujte se

Digitalizace se dostává všude, není proto divu, že proniká i do módy. Potisky s digitální tématikou můžete vzít i k vodě. Co si o tom myslet? Možná jsou návrháři více leniví a nechce se jim vytvářet vzory klasickými způsoby. Jedno je ale jisté, s tímto typem plavek zaujmete.

Čtěte také: Světové filmy, které způsobily převrat v dámské módě

Trendy bikiny na léto 2012

Zdroj: extrakrasa.cz