Ochutnejte křehké kuře marinované v jogurtu, omamně vonící hřebíčkem, skořicí, muškátem a česnekem. Příprava není náročná a výsledkem nadchnete oko i jazýček každého labužníka.
1 celé kuře
300 g bílého jogurtu
1 cibule
2 lžíce oleje
1 bobkový list
2 hřeb
Ochutnejte křehké kuře marinované v jogurtu, omamně vonící hřebíčkem, skořicí, muškátem a česnekem. Příprava není náročná a výsledkem nadchnete oko i jazýček každého labužníka.
1 celé kuře
300 g bílého jogurtu
1 cibule
2 lžíce oleje
1 bobkový list
2 hřebíčky
2 cm celé skořice
špetka muškátového květu
1/2 lžičky sladké papriky
2 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
sůl a pepř
Kuře omyjte, osušte a naporcujte. Jogurt rozšlehejte, vmíchejte 1 lžičku soli, pak jím maso potřete, vložte do mísy, zakryjte folií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a zpěňte na rozpáleném oleji v pekáčku nebo větším kastrolu. K cibuli přidejte skořici, hřebíčky, bobkový list a muškát a nechte asi 2 minuty opékat při mírné teplotě. Do nádoby vložte porce masa i s jogurtem, podle potřeby podlijte trochou vody, zakryjte a duste doměkka. Kečup rozetřete s paprikou a prolisovaným česnekem. Tuto směs vmíchejte k měkkému masu a povařte asi 5 minut. Podávejte s dušenou rýží.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)