Kuře po indicku

Ochutnejte křehké kuře marinované v jogurtu, omamně vonící hřebíčkem, skořicí, muškátem a česnekem. Příprava není náročná a výsledkem nadchnete oko i jazýček každého labužníka. 1 celé kuře 300 g bílého jogurtu 1 cibule 2 lžíce oleje 1 bobkový list 2 hřeb


Ochutnejte křehké kuře marinované v jogurtu, omamně vonící hřebíčkem, skořicí, muškátem a česnekem. Příprava není náročná a výsledkem nadchnete oko i jazýček každého labužníka.

Kuře po indicku

1 celé kuře 300 g bílého jogurtu 1 cibule 2 lžíce oleje 1 bobkový list 2 hřebíčky 2 cm celé skořice špetka muškátového květu 1/2 lžičky sladké papriky 2 stroužky česneku 3 lžíce kečupu sůl a pepř Kuře omyjte, osušte a naporcujte.  Jogurt rozšlehejte, vmíchejte 1 lžičku soli, pak jím maso potřete, vložte do mísy, zakryjte folií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a zpěňte na rozpáleném oleji v pekáčku nebo větším kastrolu. K cibuli přidejte skořici, hřebíčky, bobkový list a muškát a nechte asi 2 minuty opékat při mírné teplotě. Do nádoby vložte porce masa i s jogurtem, podle potřeby podlijte trochou vody, zakryjte a duste doměkka. Kečup rozetřete s paprikou a prolisovaným česnekem. Tuto směs vmíchejte k měkkému masu a povařte asi 5 minut. Podávejte s dušenou rýží.