Vyzkoušejte jednoduchý nepečený tvarohový dort s ovocem a sušenkami

Vyzkoušejte jednoduchý nepečený tvarohový dort s ovocem a sušenkami

Letní měsíce přímo vybízí k tomu vyměnit těžký pařížský řez nebo hutný větrník za svěží a lehké dorty, které jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Zapomeňte na klasický nepečený dort s ovocem a piškoty a vyzkoušejte tento tvarohový dort se sušenkovým korpusem.
Báječně vypadá a ještě lépe chutná.


 

 

 

Co budete potřebovat:

Korpus

  • 200 g sušenek (máslové, Bebe, Biscoff)
  • 100 g másla

Náplň

  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • 1 zakysanou smetanu (s alespoň 15% obsahem tuku)
  • Cukr podle chuti

Poleva

  • 1 červené dortové želé
  • 200 g ovoce (jahody, maliny…)

 

Postup:

  1. Začneme tím, že si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme a v misce smícháme
        s rozpuštěným máslem.
  1. Směs „uplácáme“ rovnoměrně (nejlépe rukama) do dortové formy. Nebojte se směs vytáhnout i malinko do výšky, dort pak získá výborné křupavé okraje. Hmotu dejte alespoň na 30 minut ztuhnout do lednice nebo mrazáku.
  1. Náplň si vytvoříme ušleháním tvarohů a zakysané smetany spolu s cukrem. Tvaroho-smetanový krém pak nalijeme na vychlazený korpus. Šup s tím do lednice, alespoň na 2 hodiny.
  1. Nakonec vychlazený dort dozdobíme ovocem a podle návodu si připravíme želatinu, jíž ovoce zalijeme.
  1. Do lákavě vypadajícího dortu se hned nepouštějte, nechte jej v lednici ztuhnout alespoň přes noc… pak bude chutnat nejlépe. 

 

Pokud chcete na ingrediencích ušetřit, nevybírejte si ty méně kvalitní, a raději si pohlídejte akce.

Akční letáky Penny ale i ostatních svých oblíbených obchodů najdete na KompasSlev.cz.