Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu


Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte
a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů
a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

 

Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem vitamínu, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky. Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo
o bílkoviny a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.

Rádi byste Kuřecí steak bez kůže mletý s 99% podílem masa vyzkoušeli, ale nevíte, jak ho využít v praxi? Připravit si z něj můžete sekanou jako od babičky nebo třeba špagety à la bolognese s kuřecími kuličkami
a nebo kuřecí mini burgery.


Kuřecí sekaná

750 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy, nové koření, celý pepř, bobkový list, 3 menší cibule, 4 stroužky česneku, sůl, 50 ml oleje

Na oleji opečte nasekaný česnek a tři nadrobno nakrájené cibule. Nadrťe nové koření a pepř. Přidejte nadrcené koření společně s bobkovým listem a nechte zpěnit dozlatova a odstavte. Bobkový list vyjměte a ponechte stranou. Vše smíchejte s mletým kuřecím masem. Vytvarujte do šišky, lehounce pokapejte olivovým olejem
a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 40 minutách až je maso propečené, vyndejte z trouby.

 

Další skvělé recepty najdete v naší sekci RECEPTY!