Nejlepší VPN pro Českou republiku v roce 2021?

Nejlepší VPN pro Českou republiku v roce 2021?


 

Chcete po internetu surfovat bezpečně, i když jste připojeni na veřejné Wi-Fi síti v kavárně? Chtěli byste skrýt své internetové aktivity? Toužíte si pustit online vysílání, které není dostupné v České republice? Nebo byste naopak chtěli ze zahraničí sledovat nějaké české televizní programy, ale přístup odtud není povolený? Ve všech těchto případech pomůže VPN. 

Ať už je váš důvod k používání VPN, tedy virtuální privátní sítě, jakýkoliv, pravděpodobně budete pátrat po tom, jaká je vlastně nejlepší. VPN existuje celá řada a hezký přehled těch, které jsou nejlepší pro Českou republiku, najdete na webu vpnetic.com. My se společně podíváme na pár příkladů, které zmiňuje i vpnetic.

 

Zdarma vs. placené VPN

Než se vrhneme na srovnávání konkrétních VPN, je třeba poznamenat, že existují varianty zdarma, ale i placené. Ty placené vám samozřejmě dávají větší možnosti. Máte na výběr, za adresou jaké země se chcete schovávat, jsou rychlejší, nezradí vás, nabízí neomezenou rychlost. A mnohdy jsou za jednu cenu použitelné jak pro počítač, tak telefon a tablet.

A teď už se pojďme podívat na konkrétní zástupce, kteří jsou již pro ČR vychvalováni.

 

ExpressVPN také pro Android

ExpressVPN vás zaujme zejména možností 30denního vrácení peněz. Na měsíc si ji vyzkoušíte, a nebudete-li spokojeni, peníze dostanete zpátky. Je hodnocena jako nejlepší VPN pro Android, má skvělou zákaznickou podporu, podporuje přes 3 000 serverů a zhruba stovku zemí. Jedinou nevýhodou je trochu vyšší cena, za ty výhody ale stojí.

 

Surfshark s vynikajícím poměrem ceny a kvality

Nejlepší z levnějších VPN je určitě Surfshark. Podporuje přes 3 000 serverů, více než 60 zemí a má docela dost zajímavých funkcí. Díky „Camouflage Mode“ skryjete informace před poskytovatelem internetu, s „MultiHop“ se dokážete připojit z několika zemí naráz a s „Whitelist“ z VPN ochrany vyčleníte nějaké programy a aplikace.

 

NordVPN s anonymním placením

NordVPN je ve světě VPN velmi známou značkou a dobrou volbou pro každého uživatele. Je kompatibilní s většinou operačních systémů, nabídne nonstop podporu a platit se dá i kryptoměnami, takže budete 100% anonymní.

 

CyberGhost pro větší anonymitu

CyberGhost nabízí vysoké zabezpečení, neuchovává totiž žádné informace, které by vás mohly identifikovat. Podporuje automatické blokování reklam a detekuje malware. Nabízí vysokou rychlost, neomezenou šířku pásma, přes 6 000 serverů a 90 zemí.

 

PrivateVPN se slušnou rychlostí

Další známou a pochvalovanou je PrivateVPN. Sice nabízí méně serverů než konkurence (jen kolem 150 a asi 60 zemí), ale je velmi rychlá. Najednou můžete připojit až 6 zařízení, má 256bitové šifrování a neuchovává žádné logy o vašich aktivitách. Funguje i na Linuxu a MacOS.

 

Které VPN vám umožní sledovat Netflix nebo Českou televizi?

Velmi často je pro lidi důležité, aby přes VPN mohli sledovat online vysílání či své oblíbené seriály. Na Netflix se dostanete například přes ExpressVPN, SufsharVPN, NordVPN nebo CyberGhost. Pokud chcete sledovat ze zahraničí Českou televizi, opět zkuste CyberGhost či ExpressVPN.

 

Podle čeho si vlastně VPN vybírat?

Podle ceny, počtu serverů (čím více, tím lépe pro vyšší rychlost) a samozřejmě dalších funkcí. Několik jich zde bylo zmíněno. Hlídat byste si měli především to, zda VPN loguje vaši činnost, jestli nabízí bezpečné protokoly a respektuje soukromí.