Poznejte osobně zlaté medailisty Salonu vín ČR 2024

Poznejte osobně zlaté medailisty Salonu vín ČR 2024

Salon vín 2024 zná své vítěze!


Zlatá trojice ze Salonu vín 2024

Netrpělivě očekávané výsledky nejprestižnější tuzemské vinařské soutěže jsou již známy. Patříte-li mezi milovníky vína a rádi byste ochutnali vína se zlatou medailí, která garantuje nejvyšší kvalitu, doporučujeme tuto vítěznou trojici:

Unikát z jižní Moravy

Vítězem kategorie červených vín a tedy „absolutním králem“ se stalo již opakovaně oceňované víno z vinařství Habánské sklepy, Rulandské modré rezerva, výběr z hroznů 2018. Zlatou medaili mu pomohl zajistil původ hroznů, které jsou z renomované viniční trati Trkmanska, v kombinaci s 18měsíčním zráním v sudu
z francouzského dubu.

Ve výrazné, kořenité vůni s tóny lesních ostružin, sušených švestek a povidel, ucítíte pravé dubové dřevo. Tmavě červená barva s cihlovým odleskem podtrhuje šťavnatou velmi plnou chuť s nádechem sušených švestek s tóny vanilky, která přechází v sametový závěr.


Pořídíte na www.osobnivinoteka.cz, cena 499,-Kč

 

Zlatý Pinot Blanc

Barva zlaté medaile koresponduje s barvou harmonického vína z vinařství Víno Mikulov Sommelier Club, Rulandské bílé, pozdní sběr 2021. Vůně je bohatá, jemně kořenitá, s citrusovým aroma, které je v závěru doplněno o tóny máslové briošky. V elegantní chuti je svěží kyselinka, víno je plné s dlouhou ovocnou dochutí,
a díky tomu skvěle doplní pečenou drůbež. Vyzkoušet doporučujeme také s krémovými polévkami a variací tvrdých sýrů.


Pořídíte na www.osobnivinoteka.cz, cena 149,-Kč

 

Medailista z Mikulova

Do třetice doporučujeme Víno Mikulov Sommelier Club, Chardonnay, pozdní sběr 2021. Jeho středně zlatavá barva a vůně sladkých citrusů a tropického ovoce vás očaruje. Víno má robustní plnou chuť a kořenitý závěr dodává vyvážený charakter celého vína. Skvěle se rozvine při snoubení s uzenými rybami či mořskými plody. Dokonalé spojení pak vznikne s pečeným kuřetem.


Pořídíte na www.osobnivinoteka.cz, cena 149,-Kč