Vánoční marokánky od Mlékárny Valašské Meziříčí

Med, datle, ořechy, kakao, vanilka … ano Vánoce jsou za dveřmi. A s nimi tvořivé pečení s Mlékárnou Valašské Meziříčí. Ta se snaží zakomponovat své výrobky do celé řady receptů a tipů do Vás. Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání totiž pokrmy nebo pečené lahůdky dokonale zjemní a dodá jim tu správnou poctivou chuť. Nejinak tomu je i u Vánočního tipu v podobě Marokánek.
Marokánky pochází původně ze severní Afriky. Jedná se o sladké placičky arabského původu. Dnes je ale zná celý svět. Rozhodně se jedná o zdravější variantu cukroví, protože jako sladidlo je v nich použit právě med a sušené či kandované ovoce. Výborně v Marokánkách chutnají také ořechy, které jsou rovně podobně jako med a ovoce našemu zdraví prospěšné. Tento druh cukroví nám dovoluje být navíc i kreativní, protože můžeme použít připravený recept nebo do něho dát to, co máme rádi my sami.
Recept na Vánoční marokánky
Ingredience:
Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání
150 g cukru
40 g másla
2 lžíce medu
200 g ořechů (mandle, pistácie, pekany)
60 g hladké mouky
200 g kandovaného ovoce
350-400 g hořké čokolády
Postup:
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme máslo a cukr, a za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí. Přidáme med, nasekané ořechy a kandované ovoce, vaříme na mírném plamenu další 3 minuty. Poté směs stáhneme z ohně a vmícháme mouku a promícháme. Na plech s pečicím papírem lžící tvarujeme marokánky, necháme mezi nimi rozestupy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 10–15 minut dozlatova. Po vychladnutí je potřeme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout. Uložíme na chladné místo nebo rovnou servírujeme. Podle velikosti vyjde 20-25 ks. Doba přípravy je přibližně 60 minut.
Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: JOGURTY – smetanové, polotučné, ovocné, bílé a BIO, KYSANÉ VÝROBKY – kefírová mléka, acidofilní mléka, kyška a ČERSTVÉ VÝROBKY – šlehačka, mléko. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí také zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svou poctivou prací. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí i na slovenský trh.
Více informací o mlékárně naleznete na www.jogurtmarlenka.cz, www.mlekarna-valmez.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)