Velikonoční volská oka

Velikonoční volská oka

 

Ingredience: (pro 6 osob)

Sněhová hmota

  • 250 g cukru krupice
  • 380 ml vody
  • 5 bílků
  • 50 g cukru moučky
  • 3-4 sáčky Vanilkového cukru Vitana

Dohotovení

  • 200 g Meruňkového džemu Hamé

Postup:

Dáme vařit 180 g cukru krupice s vodou. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejeme a dáme ji prozatím stranou. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116–120 °C. Snížíme rychlost a necháme hmotu při šlehání částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamícháme cukr moučku. Lžící hmotu naneseme na pečicí papír a vytvoříme 7 cm velká kolečka. Vytvarujeme lžící důlek na džem. Volská oka sušíme při 100 °C cca 6O minut, dokud se nebudou lehce odlepovat od pečicího papíru. Střed volského oka vyplníme meruňkovým džemem.

 

 

zdroj: www.vitana.cz 

 

Ingredience: