Velikonoční volská oka
Ingredience: (pro 6 osob)
Sněhová hmota
- 250 g cukru krupice
- 380 ml vody
- 5 bílků
- 50 g cukru moučky
- 3-4 sáčky Vanilkového cukru Vitana
Dohotovení
- 200 g Meruňkového džemu Hamé
Postup:
Dáme vařit 180 g cukru krupice s vodou. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejeme a dáme ji prozatím stranou. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116–120 °C. Snížíme rychlost a necháme hmotu při šlehání částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamícháme cukr moučku. Lžící hmotu naneseme na pečicí papír a vytvoříme 7 cm velká kolečka. Vytvarujeme lžící důlek na džem. Volská oka sušíme při 100 °C cca 6O minut, dokud se nebudou lehce odlepovat od pečicího papíru. Střed volského oka vyplníme meruňkovým džemem.
zdroj: www.vitana.cz
Ingredience: