Pohankové vafle
přísady
- 150 g pohankové mouky
- 100 g hladké mouky
- špetka mleté skořice
- ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 300 ml bílého smetanového jogurtu
- 150 ml mléka
- 90 g Korunního BIO cukru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- tuk na vymazání
příprava
Do mísy dejte oba druhy mouky, přisypte skořici, jedlou sodu a sůl. Ve druhé misce smíchejte jogurt, mléko, hnědý cukr, olej a přidejte žloutky. Tekutou směs vlijte do mísy s moukou a dobře promíchejte. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka jej zapracujte do těsta.
Nahřejte vaflovač a vymažte formu tukem. Naběračkou vlijte část těsta (mělo by zaplnit zhruba ¾ formy). Přiklopte víko a vyčkejte asi 4 minuty, dokud vafle nezezlátnou.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/pohankove-vafle/
Ingredience: