Jahodová pěna
Na 4 porce jahodové pěny budete potřebovat:
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
350 g jahod
POSTUP:
Jahody spolu se lžící vody v rendlíku lehce zahřejeme, jahody pustí šťávu a změknou. Poté odstavíme z plotny a rozmixujeme je do polo hladka. Přibližně ¾ této směsi poté nalijeme na dno připravených pohárků. Zbylou jahodovou směs dáme prozatím stranou. Šlehačku v robotu či ručním šlehačem vyšleháme do tuha, poté do ní zašleháme lžíci moučkového cukru. Zbylou jahodovou směs propasírujeme přes sítko do vyšlehané šlehačky a opatrně ji stěrkou zapracujeme. Vznikne nám tak šlehačka s jahodovou příchutí. Pohárky naplníme šlehačkou, ozdobíme čerstvými jahodami a můžeme podávat.
zdroj: https://atmosfera.bellarose.cz/dva-neodolatelne-recepty-z-jahod-od-blogerky-lzicka-cukru/
Ingredience: